Program


08.30
Registrering og morgenmad

Mød DI’s eksperter og hør om personalejura, arbejdsmiljø, eksport og mange andre medlemsfordele.09.30
Danske virksomheder i en foranderlig verden
Lars-Peter Søbye, DI's formand
Karsten Dybvad, adm. direktør, DI


09.50
Disruptionrådet LIVE

Interview og debat med seks medlemmer fra Disruptionrådet – Partnerskab for Danmarks fremtid. Tre virksomhedsledere udfordrer rådsmedlemmerne med konkrete udfordringer. De spørger bl.a.: Er Danmark klar til nye forretningsmodeller? Hvordan skaffer vi de rigtige kompetencer? Og er danske virksomheder gode nok til digital omstilling?

Medlemmer af Disruptionrådet:
Troels Lund Poulsen, beskæftigelsesminister
Brian Mikkelsen, erhvervsminister
Karsten Dybvad, adm. direktør, DI
Lizette Risgaard, formand, LO
Jacob Holbraad, adm. direktør, Dansk Arbejdsgiverforening
Claus Jensen, formand, CO-Industri og Dansk Metal

Virksomhedsledere:
Rune Kokholm, Co-founder og COO, Donkey Republic ApS
Jens Peter Bredholt, CEO, Kapacitet A/S
Poul Konrad Beck, CEO, Dansand A/S


11.00
Pause og netværk

Mød DI’s eksperter og hør om personalejura, arbejdsmiljø, eksport og mange andre medlemsfordele.11.30
Har du en forretning om 5 år?
Anders Drejer, professor, Institut for økonomi og ledelse, Aalborg Universitet


11.50
Global ledelse kræver nye kompetencer
Jesper Møller, næstformand, Industriens Fond.


12.00
Fire virksomheder, fire veje til succes
Panel bestående af:
Steen Andersen, CEO, Bifodan A/S
Niels Buus, CEO, GomSpace A/S
Carsten Hedemann, adm. direktør, netIP A/S
Hanne Zinck, COO & Partner, Scandinavian Packaging A/S


12.30
DI’s Initiativpris 2017
H.K.H. Prins Joachim overrækker DI´s Initiativpris


12.40
På med arbejdstøjet – opsamling
Vibeke Svendsen, formand, DI’s SMV-udvalg, medlem af Disruptionrådet  og adm. direktør, Envotherm


12.50
Frokost og netværk

Mød DI’s eksperter og hør om personalejura, arbejdsmiljø, eksport og mange andre medlemsfordele.13.30
Breakout sessions

Tilmeld dig én af følgende sessions:

SESSION 1: Få greb om global ledelse:
Uanset virksomhedens størrelse oplever flere og flere danske ledere at skulle skabe resultater i en international/global kontekst. Ved denne breakout får du viden til at udvikle de kompetencer, der skal til, for at din virksomhed kan få det optimale ud af de muligheder, der opstår på tværs af landegrænser. Med udgangspunkt i forskningsprojektet Global Leadership Competencies, der er støttet af Industriens Fond, får du mulighed for at stifte bekendtskab med et udsnit af 12 værktøjer udviklet på baggrund af danske lederes globale ledelsespraksis.

SESSION 2: Fra ejerleder til ejer & leder:
Som leder af en lille eller mellemstor virksomhed kan det opleves, at hele ansvaret for virksomhedens succes hviler på dine skuldre, og det kan påvirke dit ledelsesmæssige fokus. Ved denne breakout får du indblik i, hvordan du kan opdele og professionalisere rollen som både ejer og leder. Blandt andet får du viden om, hvordan du kan veksle mellem at give slip på kontrollen og vise tillid til ledende medarbejdere, eller holde fast og sikre din beslutning. Det er et stort potentiale for din virksomheds succes, når du er mere leder end ejer, selvom ejerforholdet er tydeligt for enhver.

SESSION 3: Fremtidens medarbejdere – flere faglærte:
Fra 2018 får alle virksomheder, der beskæftiger faglærte et mål for, hvor mange lærlinge de forventes at kunne uddanne. Baggrunden er, at mange faglærte går på pension i de kommende år, hvorfor der bliver behov for at få uddannet nye faglærte. Din virksomhed kan gøre meget for at imødekomme den udfordring. Kom og hør mere om de nye tiltag på praktikpladsområdet og bliv inspireret til at uddanne lærlinge og elever i din virksomhed. Workshoppen er for både virksomheder, der ikke aktuelt uddanner lærlinge og elever, og virksomheder, der uddanner og gerne vil uddanne flere lærlinge og elever.

SESSION 4: Sådan kan DI hjælpe med eksport og internationalisering: (Lukket for tilmelding)
Med Tyskland som case sætter vi fokus på, hvordan DI kan rådgive om eksport og internationalisering af din virksomhed. Få et overblik over de mange muligheder fra DI’s eksportmedarbejdere og hør en virksomhed fortælle, hvordan de valgte at bruge DI’s serviceydelser i forbindelse med eksport til Tyskland. Der bliver endvidere mulighed for debat og for at stille spørgsmål om andre nærmarkeder i Europa samt mulighederne for at deltage i messer og fremstød ude i verden.

SESSION 5: Persondata er overalt – også i din virksomhed – få tjek på det:
Fra den 25. maj 2018 får Persondataforordningen virkning i Danmark. For dig og din virksomhed betyder det, at der venter et stort arbejde med at blive klar til de nye regler. Persondata er overalt – også i din virksomhed. I har eksempelvis personoplysninger om jeres medarbejdere, jeres kunder og jeres leverandører. Har du tjek på, hvordan I skal håndtere disse oplysninger, så virksomheden lever op til loven? I denne workshop får du en række praktiske råd til, hvordan I får styr på jeres persondata. For det første får du viden om, hvordan I skal behandle personoplysninger om jeres medarbejdere. Derudover vil du få et indblik i, hvordan I kan bruge jeres kundedata, og endelig vil du blive introduceret til grundlaget for en ordentlig it-sikkerhed.

SESSION 6: Skab vækst med data - DataForBusiness:
Din virksomhed kan opnå store gevinster og skabe mere vækst, hvis du bruger de store mængder data, du ligger inde med. En øget brug af data er næste skridt i opbygningen af din virksomheds digitale konkurrencekraft. På denne breakout vil du få hjælp til at bruge DataforBusiness som værktøj til at benchmarke din virksomheds brug af data op mod andres. Værktøjet er udviklet i et stort projekt støttet af Industriens Fond, og en række certificerede rådgivere vil stå klar på dagen til at guide dig de første skridt videre mod fornyet konkurrencekraft gennem øget brug af data. Er 2018 året, hvor du og din virksomhed skal operationalisere virksomhedens strategiske beslutninger om at igangsætte “det der med data”, så vil du efter denne session stå med et konkret redskab og individuel rådgivning i bagagen. Redskabet er målrettet virksomheder med 50+ ansatte, men alle kan deltage. Du skal medbringe PC, Mac eller tablet.


15.00
Tak for i dag